Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 11 oz dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 6 oz yellow onions, cut into wedges
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tip)
- 1 tsp salt
- 11 oz vegetable oil, for shallow frying
Vegetables
- 7 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
-
11
oz red cabbage, cored, in pieces (2 in.)
of 11 oz white cabbage, cored, in pieces (2 in.) - 14 oz water
- 11 oz sweet potatoes, diced (½ in.)
- 11 oz broccoli florets
Dressing and Assembly
- 7 oz plain yogurt
- 2 tsp honey
- 4 tsp lemon juice
- ⅛ tsp salt
- 1 pinch white pepper
- 5 fresh chives, cut into pieces
- 4 oz baby spinach
-
fresh cilantro leaves, to garnish
of fresh parsley leaves, to garnish - 2 tbsp pomegranate arils/seeds (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1644 kJ / 393 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 69 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 17 g
- Natrium
- 833 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 Min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45min
Mediterranean Farro Salad
1h 35 min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Southwest Quinoa
40 min
Gochujang Ramen Noodles
30 min