Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g de petit salé, en tranches de 2 cm d'épaisseur
- 1400 g d'eau froide
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais
- 100 g de carottes, en rondelles
- 4 brins de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 350 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 clous de girofle
- 1000 g d'eau
- du poivre moulu
- 2 saucisses de Montbéliard
- 1 bouquet de persil frais, effeuillé
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4306 kJ / 1031 kcal
- Eiwitten
- 88 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 50 g
Alternatieve recepten
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1h 5min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min
Rougail aux chipolatas
50 min
Tajine de légumes, pois chiches et poulet
55 Min
Rougail saucisse et riz
50 min
Risotto aux moules et chorizo
50 min
Mijoté de lentilles aux carottes et œufs mollets
30 Min
Petit salé aux lentilles
55 Min
Petit salé aux lentilles
1 godz. 35 min
Riz noir aux moules, lardons et tomates cerise
50 min
Couscous aux herbes et sauté de porc à la harissa
1h 5min
Cassoulet portugais (feijoada à transmontana)
45 Min