Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g de petit salé, en tranches de 2 cm d'épaisseur
- 1400 g d'eau froide
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais
- 100 g de carottes, en rondelles
- 4 brins de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 350 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 2 clous de girofle
- 1000 g d'eau
- du poivre moulu
- 2 saucisses de Montbéliard
- 1 bouquet de persil frais, effeuillé
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4306 kJ / 1031 kcal
- Eiwitten
- 88 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 50 g
Alternatieve recepten
Mijoté de lentilles aux carottes et œufs mollets
30min
Sauté de porc aux carottes et riz vapeur
1h
Porc aux lentilles
1h 20 min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Sauté de porc au caramel et choux de Bruxelles
1h
Mijoté de lentilles et légumes verts
55min
Filet mignon de porc façon vindaloo
30min
Colombo de porc aux légumes
45min
Rougail saucisses et flan coco
1h 50 min
Petit salé aux lentilles
55min
Petit salé aux lentilles
1h 35 min
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1 godz. 5 min