Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g di vongole veraci, pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco o secco
- 500 g di acqua
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- 100 g di vino bianco secco
- 8 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) (circa 50 g a fetta)
- Voeding
- per 4 porzioni
- Calorieën
- 8380 kJ / 2003 kcal
- Eiwitten
- 96 g
- Koolhydraten
- 281.5 g
- Vetten
- 62.6 g
- Vezels
- 14.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Pepata di cozze
55min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Insalata di mare in vasetto
50 Min
Sautè di cozze e vongole
40 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Cozze al vino bianco
40 Min
Lumachine in rosso
1h 40min
Insalata di calamari e pesche
40 Min
Vongole e cozze alla marinara
3 Std.
Calamari alla marchigiana
35 Min