Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cubed (½ in.)
- 2 lemons, thin peel only, no white pith, plus extra to garnish
- 3 oz onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz unsalted butter, cold, cubed (½ in.), divided
- 10 oz risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
- 2 oz dry white wine
- 60 oz water, divided
-
1
stock cube, beef or vegetable
of 1 heaping tsp stock paste, beef or vegetable, homemade - ½ - 1 tsp salt, to taste
- fresh mint leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1933 kJ / 462 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 851 mg
Alternatieve recepten
Risotto with Spinach and Peas
30min
Zucchini and Bacon Risotto
35 Min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55min
Mushroom Risotto
30min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 Std. 40 Min
Baby Peas and Pancetta Risotto
30min
Risotto with Broccolini
35 Min
Parmesan Risotto (TM6 Metric)
30min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Focaccia with Sea Salt Flakes
1 Std. 40 Min
Parmesan Risotto (TM6)
30min