Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 8 - 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (optioneel)
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 600 g di carne trita mista
- 3 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di pane bianco in cassetta ammollato in 50 g di latte (vedere varianti)
- olio extravergine di oliva
Salsa pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1243 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 29.2 g
- Koolhydraten
- 10.4 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 1.5 g
Alternatieve recepten
Tagliatelle al ragù
1h 10min
Spezzatino di carne con polenta
4 Std.
Ragù di salsiccia
1 godz. 15 min
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1 Std. 20 Min
Polpettone classico (TM6)
1 godz. 15 min
Polpettone con salsa ai funghi
1 Std. 30 Min
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Piselli al prosciutto
25min
Riso cantonese (TM6)
40 min
Patate lesse
40 min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 Std. 30 Min
Polpette alla calabrese
50 min