Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 scalogno a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 carciofi puliti (tenere anche il fondo e la parte superiore del gambo), a fettine e lasciati a bagno in acqua e limone per almeno 10 min.
- 50 g di piselli freschi o surgelati (peso dei piselli sgranati)
- 100 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 50 g di acqua calda
- 350 g di fusilli
- Voeding
- per 4 porzioni
- Calorieën
- 7748 kJ / 1852 kcal
- Eiwitten
- 64 g
- Koolhydraten
- 270.4 g
- Vetten
- 64.8 g
- Vezels
- 34.8 g
Alternatieve recepten
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Pipette primaverili
45 min
Farfalle asparagi e bottarga
35 min
Spaghetti con pecorino e fave
40 min
Tubettoni piselli e funghi
40 min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40 min
Fusilli, carciofi e cacio
40 min
Spaghetti integrali con pesto di asparagi e semi di papavero
45 min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Pasta integrale menta e carciofi
40 min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min