Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Braised Lamb Shanks
- 200 g red wine, full-bodied
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g balsamic vinegar
- 50 g tomato purée
- 100 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 tsp beef stock paste, homemade, crumbled - 3 sprigs fresh rosemary
- 2 tsp dried oregano
- 4 lamb shanks (approx. 400 g each)
- 110 g onions, quartered
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 150 g carrots, cut in pieces
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for browning
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4238.9 kJ / 1013.1 kcal
- Eiwitten
- 77.2 g
- Koolhydraten
- 17.8 g
- Vetten
- 64.5 g
- Verzadigd vet
- 27.2 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1050.6 mg
Alternatieve recepten
Sticky Chilli Beef
55min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14h 50min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2 Std.
Sous-vide Cantonese-style Beef, Tomato and Onion Stir Fry
2 Std. 25 Min
Rosemary Marinade for Beef
5 dk
Lamb Spezzatino
1h 45min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1h 50min
Sicilian Prawn Salad
40min
Sticky Apple Pork Ribs
2h 30min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 godz.
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3sa 20 dk