
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Het gebraad
- 1000 g kalfsgebraad (schouderstuk)
- 80 g uien, gehalveerd
- 3 takjes verse tijm, de blaadjes geplukt
- 20 g boter
- 100 g chorizo, pikant, in plakjes
- 80 g zachte gedroogde abrikozen, ontpit, in 2 gesneden
- 80 g pecannoten
- 50 g sneetjes toastbrood, in 4 gesneden
- 1 eierdooier
- 2 el geklaarde boter
- 1 tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
De saus
- 200 g porto, rood
- 1 ½ el maïszetmeel
- 320 g water
- 1 ½ vleesbouillon blokje (voor 0,5 l)
De pastinaakpuree
- 1 bos verse bladpeterselie, (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
- 600 g bloemige aardappelen, geschild, in schijfjes (1 cm)
- 400 g pastinaak, geschild, in stukken (2 cm)
- 1 tl zout
- 350 g melk
- 30 g boter, in stukken
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4657 kJ / 1114 kcal
- Eiwitten
- 70.1 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 60 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1u. 15min
Chocolademousse met sinaasappel
2u. 20min
Bloembrood met courgette en pesto
2u. 30min
Zalm in korst met citroen risotto
45min
Gevulde pompoen
45min
Lamsstoofpotje
1u. 45min
Pompoenrisotto met spek
25min
Roze rijstpap
Geen beoordelingen
1u. 10min
Veen- en vlierbessen punch
Geen beoordelingen
10min
Meringue-ijstaart
Geen beoordelingen
16u. 50min
Chili-vanille-boter
Geen beoordelingen
45min
Appels met cidersabayon
Geen beoordelingen
40min