Kalfsgebraad met chorizo en pastinaakpuree
TM5 TM6

Kalfsgebraad met chorizo en pastinaakpuree

5.0 (4 beoordeling)

Ingrediënten

Het gebraad

  • 1000 g kalfsgebraad (schouderstuk)
  • 80 g uien, gehalveerd
  • 3 takjes verse tijm, de blaadjes geplukt
  • 20 g boter
  • 100 g chorizo, pikant, in plakjes
  • 80 g zachte gedroogde abrikozen, ontpit, in 2 gesneden
  • 80 g pecannoten
  • 50 g sneetjes toastbrood, in 4 gesneden
  • 1 eierdooier
  • 2 el geklaarde boter
  • 1 tl zout
  • 4 snuifjes gemalen peper

De saus

  • 200 g porto, rood
  • 1 ½ el maïszetmeel
  • 320 g water
  • 1 ½ vleesbouillon blokje (voor 0,5 l)

De pastinaakpuree

  • 1 bos verse bladpeterselie, (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
  • 600 g bloemige aardappelen, geschild, in schijfjes (1 cm)
  • 400 g pastinaak, geschild, in stukken (2 cm)
  • 1 tl zout
  • 350 g melk
  • 30 g boter, in stukken
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat

Voeding
per 1 portie
Calorieën
4657 kJ / 1114 kcal
Eiwitten
70.1 g
Koolhydraten
62 g
Vetten
60 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 86 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten