Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef Wellington
- 795 g ossenhaas (2 stuks - 397,5 g / stuk)
- 100 g extra vergine olijfolie
- 60 g mosterd
- 2 teentjes knoflook, geschild
- 45 g sjalot, in stukken
- 395 g verse bruine paddenstoelen
- 200 g verse champignons de Paris
- 1 tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- 5 takjes verse tijm, enkel de bladeren
- 8 sneetjes Parma ham (± 100 g)
- 85 g pâté, verzacht
- 2 vellen bladerdeeg
- 2 eierdooiers, losgeklopt
- 1 tl fleur de sel
Saus
- 30 g olijfolie
- 30 g boter
- 200 g ossenhaas, filet mignon stuk, in stukken (4 cm)
- 12 zwarte peperkorrels
- 1 gedroogd laurierblad
- 3 takjes verse tijm, enkel de bladeren, en iets meer om af te werken
- 2 tl rode wijnazijn
- 755 g rode wijn, bv. Merlot of Cabernet
-
500
g runderbouillon
of 500 g water plus 1 tl runderbouillonconcentraat - ½ tl zout
- 2 el maïzena (zetmeel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3012 kJ / 720 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 49 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1510 mg
Alternatieve recepten
Cashew schenkroom
Geen beoordelingen
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
Geen beoordelingen
Gekruide lamstaart
40min
Gestoomde spinaziecake
35min
Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
Geen beoordelingen
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Geen beoordelingen
Geroosterde bananen affogato
Geen beoordelingen
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Geen beoordelingen
Sojabolognese
40min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9 godz. 15 min
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2 Std. 20 Min
Avocadotartaar met ei en zalm
45min