Apparaten en accessoires
Hainanese kiprijst
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 20min
5 porties
Ingrediënten
Gember-knoflooksaus
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)20 g
-
lente-uien wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden25 g
-
olie50 g
-
zout¼ tl
Verse chilisaus
-
verse chilipepers (± 40 g), in stukken3
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)15 g
-
rijstazijn15 g
-
vers geperst citroensap10 g
-
geroosterde sesamolie10 g
-
lichte sojasaus20 g
-
suiker¼ - ½ tl
-
zout2 - 3 snuifjes
Hainanese kiprijst
-
jasmijnrijst300 g
-
kippendijen, met vel600 - 800 g
-
verse gember in stukken20 g
-
lente-uien80 g
-
water of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad1200 - 1300 g
-
ijsblokje voor ijsbad
-
teentjes knoflook2
-
olie20 g
-
½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)kippenbouillonpasta½ - 1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui witte en groene delen, gehakt1 el
-
lichte sojasaus en iets meer om te bestrijken2 - 3 el
-
geroosterde sesamolie1 tl
-
sesamzaad1 - 2 snuifjes
-
komkommer schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
-
gebakken ui, kant en klaar (optioneel) om te bestrooien
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1112.7 mg
Eiwitten
26.2 g
Calorieën
2781.6 kJ /
664.8 kcal
Vetten
36.8 g
Vezels
2.1 g
Verzadigd vet
6.8 g
Koolhydraten
56.3 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Tartaar van Zeebrasem met Vanille
Geen beoordelingen
Aardappel-wortel hapjes
40min
Oost-Europese brunch
Geen beoordelingen
Vegan challah brood
2u. 30min
Glutenvrije kerstfruitcake
Geen beoordelingen
Champignon en feta strudel met spinazie
1u. 45min
Volkoren pitabrood
Geen beoordelingen
Ananas, chilisiroop en geroosterde kokos-streusel
Geen beoordelingen
Hornazo
Geen beoordelingen
Koken van gierst
Geen beoordelingen
Lamsspiesjes
Geen beoordelingen
Sapje van rucola en waterkers
Geen beoordelingen