Hainanese kiprijst

Hainanese kiprijst

5.0 4 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 20min
5 porties

Ingrediënten

Gember-knoflooksaus
  • teentjes knoflook
    2
  • verse gember in plakjes (2 mm)
    20 g
  • lente-uien wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden
    25 g
  • olie
    50 g
  • zout
    ¼ tl
Verse chilisaus
  • verse chilipepers (± 40 g), in stukken
    3
  • teentjes knoflook
    2
  • verse gember in plakjes (2 mm)
    15 g
  • rijstazijn
    15 g
  • vers geperst citroensap
    10 g
  • geroosterde sesamolie
    10 g
  • lichte sojasaus
    20 g
  • suiker
    ¼ - ½ tl
  • zout
    2 - 3 snuifjes
Hainanese kiprijst
  • jasmijnrijst
    300 g
  • kippendijen, met vel
    600 - 800 g
  • verse gember in stukken
    20 g
  • lente-uien
    80 g
  • water of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad
    1200 - 1300 g
  • ijsblokje voor ijsbad
  • teentjes knoflook
    2
  • olie
    20 g
  • kippenbouillonpasta
    ½ - 1 tl
    ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
  • zout
    1 tl
  • lente-ui witte en groene delen, gehakt
    1 el
  • lichte sojasaus en iets meer om te bestrijken
    2 - 3 el
  • geroosterde sesamolie
    1 tl
  • sesamzaad
    1 - 2 snuifjes
  • komkommer schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
  • gebakken ui, kant en klaar (optioneel) om te bestrooien

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 portie

Natrium 1112.7 mg
Eiwitten 26.2 g
Calorieën 2781.6 kJ / 664.8 kcal
Vetten 36.8 g
Vezels 2.1 g
Verzadigd vet 6.8 g
Koolhydraten 56.3 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...