Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gember-knoflooksaus
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 25 g lente-uien, wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden
- 50 g olie
- ¼ tl zout
Verse chilisaus
- 3 verse chilipepers (± 40 g), in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 15 g rijstazijn
- 10 g vers geperst citroensap
- 10 g geroosterde sesamolie
- 20 g lichte sojasaus
- ¼ - ½ tl suiker
- 2 - 3 snuifjes zout
Hainanese kiprijst
- 300 g jasmijnrijst
- 600 - 800 g kippendijen, met vel
- 20 g verse gember, in stukken
- 80 g lente-uien
- 1200 - 1300 g water, of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad
- ijsblokje, voor ijsbad
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olie
-
½ - 1
tl kippenbouillonpasta
of ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- 1 el lente-ui, witte en groene delen, gehakt
- 2 - 3 el lichte sojasaus, en iets meer om te bestrijken
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 1 - 2 snuifjes sesamzaad
- komkommer, schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
- gebakken ui, kant en klaar, om te bestrooien (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2781.6 kJ / 664.8 kcal
- Eiwitten
- 26.2 g
- Koolhydraten
- 56.3 g
- Vetten
- 36.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 1112.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Piadina uit Emilia Romagna
15 min.
Mango, banaan en bosbessenpuree
Brak ocen
Aubergine en Comté kaasgratin - Frozen yoghurt met aardbeien en basilicum
Brak ocen
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45 Min
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
Brak ocen
Aardappelpasteitjes van rode biet met yoghurtdip
1 Std.
Aardappelpuree met de Peeler
Brak ocen
Zoetzure dhal
Brak ocen
Hornazo
Brak ocen
Glühwein
15 min.
350 g sjalot kleuren
Brak ocen
Tex-mexburger
4h 25min