Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gember-knoflooksaus
- 2 teentjes knoflook
- 20 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 25 g lente-uien, wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden
- 50 g olie
- ¼ tl zout
Verse chilisaus
- 3 verse chilipepers (± 40 g), in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 15 g rijstazijn
- 10 g vers geperst citroensap
- 10 g geroosterde sesamolie
- 20 g lichte sojasaus
- ¼ - ½ tl suiker
- 2 - 3 snuifjes zout
Hainanese kiprijst
- 300 g jasmijnrijst
- 600 - 800 g kippendijen, met vel
- 20 g verse gember, in stukken
- 80 g lente-uien
- 1200 - 1300 g water, of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad
- ijsblokje, voor ijsbad
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olie
-
½ - 1
tl kippenbouillonpasta
of ½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- 1 el lente-ui, witte en groene delen, gehakt
- 2 - 3 el lichte sojasaus, en iets meer om te bestrijken
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 1 - 2 snuifjes sesamzaad
- komkommer, schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
- gebakken ui, kant en klaar, om te bestrooien (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2781.6 kJ / 664.8 kcal
- Eiwitten
- 26.2 g
- Koolhydraten
- 56.3 g
- Vetten
- 36.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 1112.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Geen beoordelingen
Pulled barbecue jackfruit
25min
Multi-inzetbaar | Char siu met stokbrood / met rijst / met noedelsoep
10h
Vegan croissants met notenvulling
Geen beoordelingen
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Geen beoordelingen
Geroosterde porchetta met peren en uien
12 Std.
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50min
Curryketchup
30min
Omelet met kip op Thaise wijze
50min
Kip met 'mole verde' saus
Geen beoordelingen
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5 Std.