Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 250 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 20 g jogurtu naturalnego
- 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 200 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 200 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2,5 cm kawałki
- 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końców (ok. 330 g)
- kostki lodu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1248.7 kJ / 298.3 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 15.9 g
- Vetten
- 20.5 g
- Vezels
- 5.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 Min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45min
Kalafior z purée z groszku
40min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Cytrynowa brukselka
20min