Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas
- woda, do namoczenia śledzi
- 6 łyżek białego octu winnego
- 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki cukru
-
2
łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
of 2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego - 2 łyżeczki białej gorczycy
- 10 - 12 goździków
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 1 laska cynamonu
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 300 g oleju rzepakowego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2679.8 kJ / 640.5 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 15.6 g
- Vetten
- 58.2 g
- Verzadigd vet
- 5.5 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 80 mg
Alternatieve recepten
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Kutia
24h 50 min
Śledzie w kożuchu
1h
Śledzie po kaszubsku
13h 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15 min
Karp w migdałowej panierce
1h 40 min.
Hekele
2h 40 min
Śledzie po wileńsku
13h 45 min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Śledzie po japońsku
45min
Śledzie po wiejsku
25h 10 min