Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych w 0,5 cm kostkę
- 400 g wody
- 2 jajka
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 1 - 2 łyżki musztardy, łagodnej
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 765.9 kJ / 183.1 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 2.2 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 167.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min