Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Olivenöl
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Lauch, in Ringen
- 300 g Paradeiser, in Stücken
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Anislikör ( z. B. Pastis oder Ouzo)
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Fischfond
- 10 g Tomatenmark
- 200 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 1 Sternanis
- 1 Gewürznelke
- ½ TL Fenchelsamen
- 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 - 3 frische Salbeiblätter
- ½ Bio-Orange, halbiert
- 100 g Karotten, in Scheiben (3-5 mm)
- 60 g Fenchelknolle, in Ringen (2-3 mm), ohne Strunk
- 650 g Muscheln, frisch, gesäubert (z. B. Venusmuscheln, Miesmuscheln)
- 200 - 300 g Riesengarnelen, roh, ungeschält
- 500 g Fischfilets, ohne Haut (z. B. Lachs, Kabeljau, Steinbutt), in Stücken (4 cm)
- 2 - 3 Safranfäden
- 2 - 6 Prisen Salz (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1179 kJ / 281 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1 godz. 10 min
Sous-vide Oktopus-Salat
8 Std.
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40min
Steirische Fischsulz
7 godz.
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 Min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1 godz.
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 godz.
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9 Std.
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min