Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g czerwonych buraków, ugotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, np. Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 20 g octu balsamicznego
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 720 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ser kozi, twardy, pokrojony w płatki, do dekoracji
- Voeding
- per 4 porcje
- Calorieën
- 8808.2 kJ / 2103.8 kcal
- Eiwitten
- 71 g
- Koolhydraten
- 295.2 g
- Vetten
- 72.8 g
- Vezels
- 18 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto szparagowe
20 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z cukinii
45min
Risotto dyniowe z boczkiem
35min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z jarmużem
50min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min