Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien

Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien

4.0 1 beoordeling
Voorbereiding. 1u. 30min
Totaal 2u. 15min
6 porties

Ingrediënten

Tapenade
  • teentje knoflook
    1
  • zwarte olijven, ontpit
    120 g
  • kappertjes op azijn
    30 g
  • vers geperst citroensap (ong. 5 g)
  • ansjovis filets, geconserveerd in zout gespoeld
    2
  • verse tijmblaadjes
    1 takje
    1 tl gedroogde tijm
  • zout
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • olijfolie
    30 g
Kip marinade
  • teentjes knoflook
    2
  • verse rozemarijn enkel de blaadjes, naar smaak
    2 - 3 takjes
  • citroen klein, met de zeste in kwarten gesneden
    1
  • zout
    1 afgestreken tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
Kip assemblage
  • kip op zijn geheel, ontdaan van ingewanden
    1200 - 1500 g
  • zout om te kruiden
  • gemalen zwarte peper om te kruiden
  • pikant paprikapoeder om te kruiden
  • kippenfond
    200 g
  • bloemige aardappelen
    1400 g
Aardappelpuree
  • ui gehalveerd
    300 g
  • olijfolie
    15 g
  • boter
    20 g
  • vloeibare karamel
    20 g
  • vleesbouillonpasta
    ½ tl
    ½ tl vleesbouillon blokje (voor 0,5 l), verkruimeld
  • zout
    1 tl
  • melk
    350 g

Voeding per 1 portie

Calorieën 653 kcal / 2731 kJ
Eiwitten 45 g
Vetten 35 g
Koolhydraten 35 g
Vezels 4.7 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...