
Apparaten en accessoires
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
Voorbereiding. 1u. 30min
Totaal 2u. 15min
6 porties
Ingrediënten
Tapenade
-
teentje knoflook1
-
zwarte olijven, ontpit120 g
-
kappertjes op azijn30 g
-
vers geperst citroensap (ong. 5 g)
-
ansjovis filets, geconserveerd in zout gespoeld2
-
verse tijmblaadjes1 takje
-
zout1 snuifje
-
gemalen zwarte peper naar smaak1 - 2 snuifjes
-
olijfolie30 g
Kip marinade
-
teentjes knoflook2
-
verse rozemarijn enkel de blaadjes, naar smaak2 - 3 takjes
-
citroen klein, met de zeste in kwarten gesneden1
-
zout1 afgestreken tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
Kip assemblage
-
kip op zijn geheel, ontdaan van ingewanden1200 - 1500 g
-
zout om te kruiden
-
gemalen zwarte peper om te kruiden
-
pikant paprikapoeder om te kruiden
-
kippenfond200 g
-
bloemige aardappelen1400 g
Aardappelpuree
-
ui gehalveerd300 g
-
olijfolie15 g
-
boter20 g
-
vloeibare karamel20 g
-
vleesbouillonpasta½ tl
-
zout1 tl
-
melk350 g
Voeding per 1 portie
Calorieën
653 kcal /
2731 kJ
Eiwitten
45 g
Vetten
35 g
Koolhydraten
35 g
Vezels
4.7 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Lekkere kip
10 recepten
Benelux
Benelux