Compatibele versies
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tapenade
- 1 teentje knoflook
- 120 g zwarte olijven, ontpit
- 30 g kappertjes op azijn
- vers geperst citroensap (ong. 5 g)
- 2 ansjovis filets, geconserveerd in zout, gespoeld
-
1
takje verse tijmblaadjes
of 1 tl gedroogde tijm - 1 snuifje zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 30 g olijfolie
Kip marinade
- 2 teentjes knoflook
- 2 - 3 takjes verse rozemarijn, enkel de blaadjes, naar smaak
- 1 citroen, klein, met de zeste in kwarten gesneden
- 1 afgestreken tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
Kip assemblage
- 1200 - 1500 g kip, op zijn geheel, ontdaan van ingewanden
- zout, om te kruiden
- gemalen zwarte peper, om te kruiden
- pikant paprikapoeder, om te kruiden
- 200 g kippenfond
- 1400 g bloemige aardappelen
Aardappelpuree
- 300 g ui, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 20 g boter
- 20 g vloeibare karamel
-
½
tl vleesbouillonpasta
of ½ tl vleesbouillon blokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl zout
- 350 g melk
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2731 kJ / 653 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 4.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan feta in olie met kruiden
Geen beoordelingen
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 godz. 10 min
Pompoen vingers
Geen beoordelingen
Sous-vide teriyaki zalm
1h 20min
Sous-vide miso aubergine
2h 45min
Cheesecake likeur
10 min
Flan van asperges met zeetong
Geen beoordelingen
Snoekbaarsfilet met verse maïspolenta
Geen beoordelingen
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten
1h 5min
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35min
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Geen beoordelingen