
Apparaten en accessoires
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Voorbereiding. 30min
Totaal 4u.
6 porties
Ingrediënten
-
verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt1 bos
De kalkoen
-
verse rozemarijn de blaadjes geplukt1 takje
-
zout½ el
-
pindaolie3 el
-
kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager1
De vulling
-
wortel geschild, in stukken (3 cm)200 g
-
ui gehalveerd80 g
-
sneetjes toastbrood in 4 stukken gesneden60 g
-
verse tijmblaadjes1 el
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
-
diepvrieskastanjes ontdooid200 g
De veenbessensaus
-
ui gehalveerd80 g
-
boter1 el
-
diepgevroren veenbessen ontdooid300 g
-
water250 g
-
suiker4 el
-
kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
zout½ tl
-
porto rode of witte2 el
Voeding per 1 portie
Calorieën
722 kcal /
3025 kJ
Eiwitten
76.4 g
Vetten
28 g
Koolhydraten
38 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Betty Bossi
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gestoomde bun bahn mi burgers met gepekelde wortelen
45min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Vleesbouillonpasta
45min
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
14u. 20min
Rabarber-munt cocktail
2u.
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40min
Peren in rode wijn
3u. 20min
Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren
50min
Ijs van chocolademousse
3u.
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1u. 25min
Rabarber-citroen cookies
1u.
Chocoladesaus
Geen beoordelingen