Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
De kalkoen
- 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes geplukt
- ½ el zout
- 3 el pindaolie
- 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
De vulling
- 200 g wortel, geschild, in stukken (3 cm)
- 80 g ui, gehalveerd
- 60 g sneetjes toastbrood, in 4 stukken gesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g diepvrieskastanjes, ontdooid
De veenbessensaus
- 80 g ui, gehalveerd
- 1 el boter
-
300
g diepgevroren veenbessen, ontdooid
of 300 g verse veenbessen - 250 g water
- 4 el suiker
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout
- 2 el porto, rode of witte
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3025 kJ / 722 kcal
- Eiwitten
- 76.4 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Goulash van soja met knoedels
1h 25min
Mosterd-dillesaus
2h 15 min
Amandelrotsjes met Stevia zonder toegevoegde suikers
Geen beoordelingen
Paashaas apero-hapjes
Geen beoordelingen
Amandelbretzels
Geen beoordelingen
Sabayon (Zabaglione)
15min
Bearnaisesaus
20 Min
Kruidenvinaigrette
Geen beoordelingen
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Geen beoordelingen
Quinoapuddings met frambozensaus
Geen beoordelingen
Hazelnootbavarois
6h 40min