
Apparaten en accessoires
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Voorbereiding. 1u.
Totaal 5u.
12 porties
Ingrediënten
Kalkoen bereiden
-
kalkoen ongeveer 4 kg1
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)50 g
-
diepvrieskastanjes400 g
Vulling
-
gedroogde vijgen70 g
-
gedroogde abrikozen, ontpit50 g
-
knoflookteentjes6
-
ui gehalveerd100 g
-
verse salie5 g
-
zoete paprikapoeder1 tl
-
gemalen peper1 tl
-
gemalen nootmuskaat¼ tl
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)20 g
-
olijfolie40 g
-
paneermeel100 g
-
varkensgehakt600 g
-
zout1 tl
Kalkoen vullen
-
verse salie6 takjes
-
verse rozemarijn11 takjes
-
wortelen geschild, in stukken van 10 cm gesneden200 g
-
uien ongeschild, gehalveerd150 g
-
selderstengels in stukken van 10 cm gesneden100 g
Vijgenjam van portwijn
-
kleine vijgen afgesneden stengels, in blokjes gesneden (2 cm)200 g
-
suiker70 g
-
zout2 snuifjes
-
Porto wijn50 g
-
citroensap1 el
Spekrolletjes
-
spek gezouten (ongeveer 150 g)12 sneetjes
Kalkoen braden
-
venkelknol in partjes gesneden150 g
-
ui ongeschild, gehalveerd150 g
-
spruitjes gehalveerd (zie tip)150 g
-
kerstomaten200 g
Voeding per 1 portie
Natrium
1000 mg
Eiwitten
106.3 g
Calorieën
4754.2 kJ /
1136.3 kcal
Vetten
55.4 g
Vezels
6 g
Verzadigd vet
18.1 g
Koolhydraten
48.6 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Kerst menu
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gevulde kalkoentaart
1u. 30min
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Geen beoordelingen
Tropische mousse zonder toegevoegde suikers
10min
Rijst met rundvlees en broccoli
50min
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
14u. 20min
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1u.
Een knoflook en uien mengsel fruiten
20min
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Geen beoordelingen
Mosterd-dillesaus
2u. 15min
Vegan Havermoutpap met Fruit en Kaneel
Geen beoordelingen
Zachte graanrepen
1u.
Thaise salade met pindadressing (glutenvrij)
30min