Apparaten en accessoires
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Voorbereiding. 1u.
Totaal 5u.
12 porties
Ingrediënten
Kalkoen bereiden
-
kalkoen ongeveer 4 kg1
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)50 g
-
diepvrieskastanjes400 g
Vulling
-
gedroogde vijgen70 g
-
gedroogde abrikozen, ontpit50 g
-
knoflookteentjes6
-
ui gehalveerd100 g
-
verse salie5 g
-
zoete paprikapoeder1 tl
-
gemalen peper1 tl
-
gemalen nootmuskaat¼ tl
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)20 g
-
olijfolie40 g
-
paneermeel100 g
-
varkensgehakt600 g
-
zout1 tl
Kalkoen vullen
-
verse salie6 takjes
-
verse rozemarijn11 takjes
-
wortelen geschild, in stukken van 10 cm gesneden200 g
-
uien ongeschild, gehalveerd150 g
-
selderstengels in stukken van 10 cm gesneden100 g
Vijgenjam van portwijn
-
kleine vijgen afgesneden stengels, in blokjes gesneden (2 cm)200 g
-
suiker70 g
-
zout2 snuifjes
-
Porto wijn50 g
-
citroensap1 el
Spekrolletjes
-
spek gezouten (ongeveer 150 g)12 sneetjes
Kalkoen braden
-
venkelknol in partjes gesneden150 g
-
ui ongeschild, gehalveerd150 g
-
spruitjes gehalveerd (zie tip)150 g
-
kerstomaten200 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1000 mg
Eiwitten
106.3 g
Calorieën
4754.2 kJ /
1136.3 kcal
Vetten
55.4 g
Vezels
6 g
Verzadigd vet
18.1 g
Koolhydraten
48.6 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Kerst menu
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Taartjes van Prei en Venkel met Geitenkaas
Geen beoordelingen
Vegan citroen en zwarte thee taart
1u. 30min
Paashaas apero-hapjes
Geen beoordelingen
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Geen beoordelingen
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2u. 50min
Bosbessen cheesecake-ijs
14u. 35min
Aspergesoep met citroen
55min
Asperge-langoustine terrine
10u.
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Geen beoordelingen
Gestoomde zeetong met kruiden en wortelmousseline
1u. 5min
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
1u. 10min
Vanilleroomijs
12u.