Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 65 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Weizensauerteig
- 200 g Wasser
- 30 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 150 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheiben
- Calorieën
- 479 kJ / 128 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 0 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Erdäpfelpolster
14h 40min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18 Std.
Wachauer Laberl
15h 20min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min