Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 380 g dunkles Bier, malzig (z. B. Doppelbock) und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 200 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 ½ TL Salz
-
10
g Ahornsirup
of 10 g Zuckerrübensirup - 20 g Butter
- 1 TL Brotgewürz (optioneel)
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 788 kJ / 188 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 2.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Graubrot
2h
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 Std.
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Joghurtkruste
3 godz.
Bergisches Urbrot
17h
Dunkles Landbrot
4 godz.
Landbrot Backhausart
1h 40min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.