Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g de gingembre frais, épluché
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 30 g de beurre
- 2 pincées de sucre
- 350 g de carottes fines, coupées en petits tronçons (3 cm)
- 150 g de mininavets, coupés en deux
- 100 g de poireau, émincé
- 2 - 3 doses de safran en filaments
- 2 brins de thym frais, émiettés
- 150 g de vermouth blanc sec, type Noilly Prat
- du sel
- du poivre moulu
- 650 g de fumet de poisson en poudre, préalablement délayé dans l'eau
- 2 oranges bio
- 4 queues de langouste (petites. 600 g au total env.)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1082 kJ / 260 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 22 g
Alternatieve recepten
Mouclade charentaise
40 Min
Tajine de lotte au citron confit
1 Std. 35 Min
Mijoté de lotte aux épices
50min
Nage de saint-jacques à la citronnelle
30 min
Maquereaux et artichauts à l'escabèche
12h
Vichyssoise au haddock
45 min
Homard sauce newburg et purée de potiron
1h 15min
Plat : cailles farcies aux pommes et aux pruneaux
1 godz. 45 min
Solette du bassin, moules et coques, fondue de poireau
1h 15min
Estragon-Passion, suprême de volaille basse température (Eric Guérin)
50min
Ragoût de langouste
1 Std. 35 Min
NOVEMBRE - Osso-buco presque comme celui de ma maman - Eric Guérin
1h 50 min