Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salmon and ricotta filling
- 100 g smoked salmon
- 200 g ricotta
- 1 ½ pieces preserved lemon, rind only, rinsed and chopped (approx. 1 tsp chopped)
- 1 tbsp lemon juice
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- ground black pepper, to taste
Choux pastry
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (2 cm)
- 125 g water
- 75 g plain flour
- 1 pinch salt
- 2 eggs, plus extra 1 egg lightly beaten, for brushing
- nigella seeds, for sprinkling
Assembly
- 100 g smoked salmon, cut into pieces (3 cm)
- fresh dill, for garnishing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 530.7 kJ / 126.4 kcal
- Eiwitten
- 8.1 g
- Koolhydraten
- 5.1 g
- Vetten
- 8.1 g
- Vezels
- 0.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Herbed lavosh
55 min
Earl Grey and whisky glaze
1 godz.
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Parmesan gelato
4 Std. 30 Min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35min
Beef tapenade crostini
1 godz. 40 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Baked artichoke dip
35min