Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Eiwitten
- 50.3 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 31.4 g
- Verzadigd vet
- 9.4 g
- Vezels
- 17.6 g
- Natrium
- 823.1 mg
Alternatieve recepten
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3h 40 min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 godz. 40 min
Shepherd's pie
55 Min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Seafood con arroz
45min
Cucumber soup with prawn skewers
Geen beoordelingen
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Guinness beef pies
2 godz. 15 min
Beef Burgundy
1hod. 45min
Aromatic chicken pilaf
1 godz. 20 min
Lamb Moussaka
1h 30 min
Beef ragu
1 godz. 25 min