Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Eiwitten
- 50.3 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 31.4 g
- Verzadigd vet
- 9.4 g
- Vezels
- 17.6 g
- Natrium
- 823.1 mg
Alternatieve recepten
Butter chicken
55 min
Shepherd's pie
55 min
Bolognaise sauce for two
20 min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Lamb spezzatino
1h 45min
Chicken San Fernando
55 min
Adobo beef
1h 10min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Chilli con carne
45min
Chicken cacciatore
50min
Beef and pepper ragu
2 Std. 15 Min
Beef Burgundy
1h 45min