Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Eiwitten
- 50.3 g
- Koolhydraten
- 79 g
- Vetten
- 31.4 g
- Verzadigd vet
- 9.4 g
- Vezels
- 17.6 g
- Natrium
- 823.1 mg
Alternatieve recepten
Beef stroganoff
35 Min
Everyone's favourite chicken curry
40min
Chicken and cashews
55min
Butter chicken
55min
Aromatic chicken pilaf
1h 20 min
Beef Burgundy
1h 45min
Lamb korma
4h
Chilli con carne
45min
Vindaloo pork
5h 10min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and lamb pie with filo topping
2u. 40min
Beef "Burgundy"
40min