Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Cashewkerne
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Schalotten
- 4 EL Öl
- 40 g Galgant (Thai-Ingwer), frische Wurzel, in Scheiben
- 2 EL grüne Currypaste
- 250 g Gemüsefond
- 400 g Kokosmilch
- 3 Stängel Zitronengras, in Stücken (4 cm)
- 1 rote Chilischote, frisch, längs halbiert, entkernt
- 10 Kaffir Limettenblätter, getrocknet
-
1
EL Palmzucker
of 1 EL brauner Zucker - 1 TL Salz
- 1 Aubergine, klein, in Wüfeln (2 cm)
-
300
g Hokkaido-Kürbis, in Würfeln (2 cm)
of 300 g Muskat-Kürbis, in Würfeln (2 cm) - 1 Möhre längs halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 100 g Champignons, geviertelt
- 5 Frühlingszwiebeln, Stücken (3 cm)
- 10 Cherry-Tomaten, halbiert
- 4 EL Limettensaft
- 5 Stängel Thai-Basilikum, abgezupft
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2069 kJ / 492 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 34 g
Alternatieve recepten
Linsen-Spinat-Curry
40 Min
Kokosnuss Dhal
25 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Thailändisches Spargelcurry
1 Std.
Grünes Thai-Curry mit Zitronengras-Reis
1h 15min
Indische Linsensuppe
45 Min
Dhal
40 Min
Kichererbsencurry
40 Min
Gemüse-Korma
50min
Indisches Gemüsecurry
1 Std.
Orientalischer Linseneintopf
35 Min
Curry von Wurzelgemüsen
1 Std.