Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water, plus extra for soaking and brushing
- 250 g sushi rice, rinsed well
- 2 Tbsp rice vinegar, plus 2 Tbsp for brushing
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 16 large raw prawns, peeled
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 120 g peanut butter
- 70 g soy sauce
- 15 g sriracha sauce (chilli sauce)
- 30 g lime juice
- 3 Tbsp water
- 4 spring roll wrappers
- 1 carrot, ribboned
- ½ avocado, thinly sliced (2 mm)
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g red cabbage, cut in thin slices (2 mm)
- 4 tsp Japanese pickled ginger, drained
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 780 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 10.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Fish Tacos
45 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25 min
Korean Ramen with Tofu
50 min
Ramen Noodle Soup
40 min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Vegan Summer Rolls
35 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Sushi Rice
55 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 min
Miso Marinade
10min