Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water, plus extra for soaking and brushing
- 250 g sushi rice, rinsed well
- 2 Tbsp rice vinegar, plus 2 Tbsp for brushing
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 16 large raw prawns, peeled
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 120 g peanut butter
- 70 g soy sauce
- 15 g sriracha sauce (chilli sauce)
- 30 g lime juice
- 3 Tbsp water
- 4 spring roll wrappers
- 1 carrot, ribboned
- ½ avocado, thinly sliced (2 mm)
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g red cabbage, cut in thin slices (2 mm)
- 4 tsp Japanese pickled ginger, drained
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 780 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 10.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Summer Rolls
35min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Ramen Noodle Soup
40min
Crispy Korean Tofu
1 Std. 20 Min
Fresh Prawn Spring Rolls
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Smoked Salmon Rolls
1 Std. 20 Min
Miso Soup with Vegetables
30min
Sushi Rice
55min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Asian Vinaigrette
5 menit
Peanut and Soba Noodle Slaw
20min