Compatibele versies
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 - 3 brins de persil plat frais, équeutés (réserver les tiges)
- 1 gousse d'ail
- 120 g de croûtons de pain dur
- 8 coquilles Saint-Jacques entières
- 2 échalotes, coupées en deux
- 160 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 500 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 80 g de farine de blé
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1781.2 kJ / 427.9 kcal
- Eiwitten
- 13.1 g
- Koolhydraten
- 19.4 g
- Vetten
- 28.2 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Cassolettes de saint-jacques
30min
Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux
45min
Marmite aux palourdes
1h 50 min
Nage de crustacés au champagne
1 godz. 5 min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1h 30min
Palourdes et amandes farcies
40min
Sauce dieppoise
35 Min
Raie aux câpres
45min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min