Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g fresh ginger
- 150 g chicken thigh, with skin, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 3 tbsp light soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- ¼ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 2100 g water
- 300 g glutinous rice, soaked for 2 hours, rinsed
- ¼ tsp salt
- 1 tsp sugar
- 1 pinch white pepper powder
- 2 garlic cloves
- 30 g shallots
- 40 g cooking oil, plus extra for greasing
- 10 g dried shrimp, rinsed
- 100 g Chinese sausages (approx 2 sausages), cut in slices (0.2 cm)
- 15 g Chinese dried mushrooms, soaked to soften, cut in halves
- 2 lotus leaves, soaked in hot water to soften, stem removed, cut in halves
- 2 salted egg yolks, cut in halves (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1887 kJ / 451 kcal
- Eiwitten
- 24.7 g
- Koolhydraten
- 72.3 g
- Vetten
- 5.6 g
- Vezels
- 3.6 g
Alternatieve recepten
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 godz. 50 min
Mock Fin Soup
35 λεπτ.
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2h 25min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Braised pork belly
55 min
Hakka Rice Wine Chicken
1 godz. 25 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min