Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g uien, doormidden gesneden
- 200 g wortelen, geschild en in stukken
- 20 g olijfolie
- 500 g lamsschouder, ontbeend, in stukken (4-5 cm)
- 1 tl gemalen gember
- ½ tl kaneel
- 2 snuifjes saffraan, gemalen
- ½ citroen
- 70 g honing
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 400 g griesmeel
- 2 el olijfolie
- 1 snuifje fijn zout, naar smaak
- water
- 100 g gedroogde abrikozen, ontpit
- 60 g amandelen, gepeld
- 15 g koriander, fijngehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3974 kJ / 950 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 125 g
- Vetten
- 30 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Fatayer met kaas en munt
2h
Muntthee
25min
Pizza lahmacun a la Turk
1h
MENU - Winterfeest: rode bieten-groentesoep, champignonbroodjes, in zout gebakken vis en geroosterde groenten, kaneel-eierpunch
Geen beoordelingen
Volkoren pitabrood
Geen beoordelingen
Gazellehoorns
1h
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35min
Griekse varkensstoofpot
45min
Stoofpotje van zwarte-ogenbonen met hele pijlinktvis
5h 15min
Zoetzure vis met rijst
1h 5min
Kip met citroen
50min
Couscous met lam en groenten
50min