Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g uien, doormidden gesneden
- 200 g wortelen, geschild en in stukken
- 20 g olijfolie
- 500 g lamsschouder, ontbeend, in stukken (4-5 cm)
- 1 tl gemalen gember
- ½ tl kaneel
- 2 snuifjes saffraan, gemalen
- ½ citroen
- 70 g honing
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 400 g griesmeel
- 2 el olijfolie
- 1 snuifje fijn zout, naar smaak
- water
- 100 g gedroogde abrikozen, ontpit
- 60 g amandelen, gepeld
- 15 g koriander, fijngehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3974 kJ / 950 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 125 g
- Vetten
- 30 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tajine van kip met honing en pruimen
40min
Amarant cacao balletjes
Geen beoordelingen
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Geen beoordelingen
Cashew brood wentelteefjes
Geen beoordelingen
Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen
50min
Rijst met rundvlees en broccoli
50min
Halloween pompoentaart
4h
Yoghurtcake
1h 40min
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min
Groene pannenkoeken met ham en kaas
55 min
Stoofpotje van zwarte-ogenbonen met hele pijlinktvis
5 Std. 15 Min
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35min