Apparaten en accessoires
Tajine van lam met abrikozen en honing
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 30min
4 porties
Ingrediënten
-
uien doormidden gesneden400 g
-
wortelen geschild en in stukken200 g
-
olijfolie20 g
-
gemalen gember1 tl
-
kaneel½ tl
-
1 tl gedroogde gemalen kurkumasaffraan, gemalen2 snuifjes
-
citroen½
-
honing70 g
-
gemalen komijn½ tl
-
fijn zout1 tl
-
vers gemalen zwarte peper naar smaak1 snuifje
-
olijfolie2 el
-
fijn zout naar smaak1 snuifje
-
griesmeel400 g
-
water
-
lamsschouder, ontbeend in stukken (4-5 cm)500 g
-
gedroogde abrikozen, ontpit100 g
-
amandelen, gepeld60 g
-
koriander fijngehakt15 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
44 g
Calorieën
3974 kJ /
950 kcal
Vetten
30 g
Koolhydraten
125 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Lekkers uit Marokko
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Harira
7u.
Lamscurry
1u.
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1u.
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1u.
Gazellehoorns
1u.
Verse zomerse loempia’s
30min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9u. 15min
All-in-one kip cacciatore
2u. 45min
Couscous met lam en groenten
50min
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1u. 5min
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50min
Natuurlijk zoete appel- en dadelcake (gluten- en zuivelvrij)
1u.