Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g boter, in stukken
- 60 g sjalotten (ong. 2 sjalotten), gepeld en gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 220 g water
-
½
tl huisgemaakte vleesbouillonpasta, naar believen (zie tip)
of ½ vleesbouillon blokje (voor 0,5 l) -
2
tl roze peperkorrels
of 2 tl groene peper, vers, op azijn - 300 g nieuwe aardappelen, ongepeld, gewassen en in stukken (2 x 2 cm)
- olijfolie, om in te vetten
- 700 g lamsentrecote, ontbeend (in stukken van 6- 8 cm gesneden )
- 1 snuifje fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 el water
- 150 - 200 g groene asperges, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 1 wortel, in julienne
- 1 el whisky
- 1 tl maïzena (zetmeel)
- 60 g verse room
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1830 kJ / 435 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 29.3 g
- Vezels
- 3.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spaghetti carbonara
40 min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 min
Hollandaisesaus
15 min
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2 Std. 45 Min
Pikante kalkoensatés
1 Std.
Vleesballetjes met parelrijst
Geen beoordelingen
Dim sum 'Sieuw mai'
Geen beoordelingen
Kalkoendij in spek gedraaid met aardappelen
1 Std. 40 Min
Ijs van chocolademousse
3h
Forel met hollandaisesaus
50 min
Mosselen in romige witte wijnsaus
45 min
Groene pepersaus
20 Min