Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g boter, in stukken
- 60 g sjalotten (ong. 2 sjalotten), gepeld en gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 220 g water
-
½
tl huisgemaakte vleesbouillonpasta, naar believen (zie tip)
of ½ vleesbouillon blokje (voor 0,5 l) -
2
tl roze peperkorrels
of 2 tl groene peper, vers, op azijn - 300 g nieuwe aardappelen, ongepeld, gewassen en in stukken (2 x 2 cm)
- olijfolie, om in te vetten
- 700 g lamsentrecote, ontbeend (in stukken van 6- 8 cm gesneden )
- 1 snuifje fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 el water
- 150 - 200 g groene asperges, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 1 wortel, in julienne
- 1 el whisky
- 1 tl maïzena (zetmeel)
- 60 g verse room
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1830 kJ / 435 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 29.3 g
- Vezels
- 3.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Steak tartaar
30 Min
Bearnaisesaus
15 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Hollandaisesaus
15 min
Japanse kip curry
55 λεπτ.
Kip in perziksaus
40 min
Crostini met champignons en fontinakaas
Geen beoordelingen
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 min
Vitello tonnato
13 Std.
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1 Std.
Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren
50min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min