
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g boter in stukken
- 60 g sjalotten (ong. 2 sjalotten), gepeld en gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 220 g water
-
½
tl bouillonpasta naar believen (zie tip)
of ½ vleesbouillonblokje (voor 0,5 l) naar believen (zie tip) -
1
tl roze peperkorrels
of 1 tl groene peper vers of in azijn - 300 g nieuwe aardappelen ongepeld, gewassen en in stukken (2 x 2 cm)
- olijfolie om in te vetten
- 700 g lamsentrecote, ontbeend (in stukken van 6- 8 cm gesneden )
- 1 snuifje fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 1 el water
- 150 - 200 g groene asperges geschild en in stukken (3-4 cm)
- 1 wortel in julienne
- 1 el whisky
- 1 tl maïzena (zetmeel)
-
1
tl roze peperkorrels
of 1 tl groene peperkorrels, op azijn - 60 g verse room
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 435 kcal / 1830 kJ
- Eiwitten
- 29 g
- Vetten
- 29.3 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vezels
- 3.8 g