Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
4 - 5
takjes verse bladpeterselie, enkel de blaadjes
of 4 - 5 takjes verse koriander, enkel de blaadjes - 250 g water
- 1000 g verse mosselen, schalen geschraapt en ontbaard
- 30 g extra vergine olijfolie
- 30 g sjalotten, gehalveerd
- 3 teentjes knoflook
-
1
verse rode chilipeper, klein, zaadlijsten verwijderd
(optioneel)
of ½ tl gedroogde pepervlokken (optioneel) - 50 g droge witte wijn (optioneel)
- 120 g kerstomaten, gehalveerd
- 40 - 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 snuifje zout
- 350 g penne of gelijkaardige korte gedroogde pasta
- extra vergine olijfolie, plus extra om te serveren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2011 kJ / 480 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mosselen in kruidige tomatensaus
45 min
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Geen beoordelingen
Aardbeien en champagne cocktail met hartige mini kaaskoekjes
Geen beoordelingen
Aardappelpuree en merguez
Geen beoordelingen
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
Geen beoordelingen
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 Std.
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Geen beoordelingen
Pudding met aardbei en peer
Geen beoordelingen
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3 godz. 25 min
Stoofpot van linzen
2 Std. 35 Min
Koken van witte langkorrelige rijst
35 min