Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Bulgur
- 420 g Wasser
- 3 ½ TL Salz
- 1 Salatgurke (à ca. 400 g)
- 4 - 5 reife Paradeiser, fest (à ca. 100-130 g)
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 Bund frische Petersilie, grobe Stängel entfernt
- 1 Bund frischer Koriander, grobe Stängel entfernt
- ¼ Bund frische Minze, grobe Stängel entfernt
- 700 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen und abgetropft
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 70 g Kichererbsenmehl
- 70 g Zitronensaft
-
20
g Ahornsirup
of 20 g Dattelsirup - 4 TL Ras el Hanout (siehe Tipps)
- 2 TL Backpulver
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 30 g Tahin (z. B. von Al wadi)
- 50 g Olivenöl
- Öl zum Frittieren (mind. 500 ml)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3492 kJ / 834 kcal
- Eiwitten
- 287 g
- Koolhydraten
- 83 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 20 g
Alternatieve recepten
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2 godz. 15 min
Nasi Goreng mit Ei und Erdnusssauce
45 min
Avocado Hummus Bowl mit Granatapfel-Couscous
1h
Teigtaschen mit Melanzani, Spinat und Feta
1 godz. 45 min
Mexican Bowl mit Fladenbrot
1 Std. 15 Min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1 Std. 20 Min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1h 25min
Israelische vegetarische Pitas (sabich)
40 min
Halloumi-Pitas mit Melanzanicreme
1 godz. 45 min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 min
Kichererbsen Masala
45 min