Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La garniture
- 1000 g d'aubergines, coupées en rondelles
- 100 g de gros sel
- 500 g de tomates, coupées en deux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 100 g d'huile d'olive
-
500
g de viande d'agneau, hachée
of 500 g de viande de mouton, hachée - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure (optioneel)
La sauce béchamel au fromage de brebis
- 100 g de fromage de brebis, sec
- 40 g de beurre doux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2453 kJ / 590 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 21.7 g
- Vetten
- 44.3 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Moussaka
1h 40min
Sauce rouille
10min
Gratin d'aubergine au parmesan
1 Std. 30 Min
Moussaka
2 godz. 30 min
Moussaka
1h 45min
Pissaladière
3h
Boulettes d'agneau aux herbes
40min
Aubergines farcies à l'orientale
1h 15min
Soupe de poisson
20min
Ma moussaka "désorientée"
1 Std. 30 Min
Couscous d'agneau et de légumes (bidawi)
1h 5min
Calamars farcis au chorizo
1h 10min