![Brombeertorte Brombeertorte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B31781BE-1819-4661-B727-EBAEF85324FB/Derivates/ECA49B59-4AD0-47F0-A1C0-595575EE2515.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 60 g Zucker
- 250 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Brombeerfülle
- 100 g Weißwein, trocken
- 80 g Gelierzucker 3:1
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Speisestärke
- 2 EL Wasser, kalt
- 600 g Brombeeren, frisch
Fertigstellung
- 330 g Schlagobers
- 30 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 1 - 2 EL Kakaopulver, zum Besieben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1501 kJ / 358 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Kärntner Had’nkeks mit Traubengelee
2h 20min
Marillenstrudel
1u. 45min
Rhabarber-Streuselkuchen
1u. 10min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Ribiseltorte mit Schneehaube
1u. 10min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1u. 10min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min