Chicken and Pear Pie
TM6 TM5

Chicken and Pear Pie

4.8 (20 beoordelingen)

Ingrediënten

Gluten Free Pastry

  • 160 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
  • 140 g rice flour
  • 70 g arrowroot flour
  • 90 g cornflour, plus extra for dusting
  • ¼ tsp sea salt
  • 2 tsp xanthan gum
  • 1 egg
  • 1 tsp cider vinegar
  • 40 g water, chilled

Chicken and Pear Filling

  • 2 garlic cloves
  • 1 leek, white part only, cut in pieces
  • 50 g unsalted butter
  • 600 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in cubes (3 cm)
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only
  • ½ tsp ground black pepper
  • 50 g water
  • 2 - 3 Tbsp cornflour
  • 1 Tbsp vegetable stock paste (see tip)
  • 50 g white wine
  • 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, cored and cut in cubes (2 cm)
  • 50 g whipping cream

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2386 kJ / 568 kcal
Eiwitten
14.5 g
Koolhydraten
38.2 g
Vetten
39.8 g
Vezels
1.5 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten