
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 80 g ginger wine
- 500 - 600 g pork fillet trimmed and cut in strips (1 x 10 cm)
- 2 Tbsp hoi sin sauce
- 1 tsp olive oil
Black bean sauce
- ½ - 1 long red chilli deseeded if preferred (optioneel)
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned black beans
-
60
g soy sauce
of 60 g Tamari sauce - 1 tsp sesame oil
-
1
Tbsp Shaoxing rice wine
of 1 Tbsp dry sherry - 80 g water
- 1 tsp palm sugar (1 cm cube), grated
Rice and vegetables
- 300 g white rice
- 900 g water
- 1 bunch tenderstem broccoli (approx. 180 g), trimmed and cut in thirds
- 230 g tinned bamboo shoots rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 spring onion trimmed and thinly sliced, for garnishing
- 1 - 2 sprigs fresh coriander leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 411 kcal / 1726 kJ
- Eiwitten
- 33.8 g
- Vetten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 55.2 g
- Vezels
- 9.7 g