Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 90 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1891 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 42.6 g
- Vetten
- 22.3 g
- Vezels
- 1.9 g
Alternatieve recepten
Gnocchi di polenta
25min
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1 godz.
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 Std. 30 Min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1 godz.
Pane a fisarmonica con burro aromatizzato alle olive
2 Std. 30 Min
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Spatzle agli spinaci
1 godz.