Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 90 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di passata di pomodoro
- 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1891 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 42.6 g
- Vetten
- 22.3 g
- Vezels
- 1.9 g
Alternatieve recepten
Polpette di ricotta al sugo
50min
Gnocchi verdi alla romana
1u. 20min
Gnocchi di polenta
25min
Spatzle alla barbabietola
30min
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min
Canederli al formaggio
1u.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Knodel di spinaci in salsa di pomodoro
1u.
Chicche di ricotta e farina di lenticchie (senza glutine)
1u.
Spatzle agli spinaci
1u.
Tacchino tonnato sottovuoto
2sa 40 dk
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30 min