Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lasagne
- 400 g di farina di grano duro + q.b. per infarinare
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Polpette
- 50 g di pecorino a pezzi
- 250 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi per friggere
Lonza di maiale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di lonza di maiale a fettine
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g di farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo
- 200 g di pecorino a pezzi
- 100 g di cipolle rosse di Tropea a pezzi
- 60 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 carota a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cuori di carciofo a fette, conservati in acqua e limone
- 300 g di piselli freschi
- 300 g di funghi porcini freschi a fette
- 1 foglia di alloro fresca
- 100 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3376 kJ / 807 kcal
- Eiwitten
- 45.3 g
- Koolhydraten
- 54.1 g
- Vetten
- 45.4 g
- Vezels
- 0 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Calzoncini con i ceci
2h 15 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Buridda alla ligure
55 min
Torta alle bietole
3h
Sformato di pane saporito
1h 10 min
Friggitelli ripieni in pastella
45 min
Ragù di funghi
1h 10 min
Alici ripiene
50 min
Lattughe ripiene
1h 10 min
Pasta al forno con seitan e carciofi
1h 10 min