Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de Grand Marnier®
La meringue et finition
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de Grand Marnier®
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3754 kJ / 898 kcal
- Eiwitten
- 14.9 g
- Koolhydraten
- 87.9 g
- Vetten
- 54.1 g
- Vezels
- 3.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15 min
Baba au rhum
3h
Caille au pain d'épices et cassis
1h
Babas au rhum et fruits rouges
4h
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3h 30min
Terrine en mousse de fruits
4 Std. 30 Min
Paris-brest en bouchée
2u. 35min
Fleur en pâte feuilletée
1h
Pâte à chou
2 Std.
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 Std. 15 Min
Saint-honoré citron-framboises
2 Std. 30 Min
Meringue italienne
30min