Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gingersorbet
- 500 g Wasser
- 50 g frische Ingwerwurzel, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Gelierzucker 2:1
Himbeergel
- 500 g frische Himbeeren
- 60 g Wasser
- 60 g Zucker
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine (9 g)
- 3 EL Himbeergeist
Mürbteig
- 180 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Butter, in Stücken
- 50 g Staubzucker
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Vanillecreme
- 3 Eidotter
- 30 g Vanillezucker
- 5 EL Milch
- 140 g Butter, in Stücken
Schokoladenfüllung | Fertigstellung
- 350 g Schlagobers
- 20 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Orangenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 150 g Milchschokolade, in Stücken
- 150 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 Ei
- 12 Himbeeren, gefroren
- 24 frische Himbeeren
- Staubzucker zum Dekorieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2504 kJ / 598 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Limettensorbet mit Gin
3h 45min
Lebkuchenparfait
8h 15min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50min
Limoncello-Tartelettes
3h 15min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4ωρ. 40 λεπτ.
Gazpacho | Petersilie | Burrata
1h 50 min
Crème Brûlée
3 Std. 10 Min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 godz. 15 min
Kürbiskernparfait
5hod. 45min