Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gingersorbet
- 500 g Wasser
- 50 g frische Ingwerwurzel, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Gelierzucker 2:1
Himbeergel
- 500 g frische Himbeeren
- 60 g Wasser
- 60 g Zucker
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine (9 g)
- 3 EL Himbeergeist
Mürbteig
- 180 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Butter, in Stücken
- 50 g Staubzucker
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Vanillecreme
- 3 Eidotter
- 30 g Vanillezucker
- 5 EL Milch
- 140 g Butter, in Stücken
Schokoladenfüllung | Fertigstellung
- 350 g Schlagobers
- 20 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Orangenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 150 g Milchschokolade, in Stücken
- 150 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 Ei
- 12 Himbeeren, gefroren
- 24 frische Himbeeren
- Staubzucker zum Dekorieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2504 kJ / 598 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Gebrannte Kokoscreme mit kandiertem Ingwer
2 Std. 45 Min
Rindswangerl | Sellerie | Zwiebel
3h 30 min
Crème Brûlée
3h 10 min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20 min
Cheesecake mit Safranbirnen
4h 30 min
Limettensorbet mit Gin
3 godz. 45 min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 min
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4h 40min
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Kürbiskernparfait
5h 45min