Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gingersorbet
- 500 g Wasser
- 50 g frische Ingwerwurzel, geschält, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Gelierzucker 2:1
Himbeergel
- 500 g frische Himbeeren
- 60 g Wasser
- 60 g Zucker
- 1 Päckchen gemahlene Gelatine (9 g)
- 3 EL Himbeergeist
Mürbteig
- 180 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Butter, in Stücken
- 50 g Staubzucker
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Vanillecreme
- 3 Eidotter
- 30 g Vanillezucker
- 5 EL Milch
- 140 g Butter, in Stücken
Schokoladenfüllung | Fertigstellung
- 350 g Schlagobers
- 20 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Orangenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 150 g Milchschokolade, in Stücken
- 150 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 1 Ei
- 12 Himbeeren, gefroren
- 24 frische Himbeeren
- Staubzucker zum Dekorieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2504 kJ / 598 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 39 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Kürbiskernparfait
5u. 45min
Haselnuss-Parfait
6h 30 min
Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio
4 godz. 35 min
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10 Std. 50 Min
Lebkuchenparfait
8h 15min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10u.
Schoko-Erdnuss-Parfait
9h
Limettensorbet mit Gin
3h 45 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15 min
Zitronensorbet
8u. 30min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 Std.
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9h