Compatibele versies
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Geeiste Holunderblütencreme
- 60 g Vollrohrzucker
-
2 - 3
Holunderblütendolden, Blüten abgezupft
of 2 - 2 ½ EL getrocknete Holunderblüten - 4 Eidotter
- 400 g Milch
- 200 g Mascarpone
- 50 g Holunderblütensirup
- 1 Prise Salz
Heidelbeer-Mandeltarte
- 250 g geschälte Mandeln
- 200 g Zucker
- 10 g Amaretto
- 300 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 225 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 600 g Heidelbeeren, frisch
- 10 g Maisstärke
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Semmelbrösel
- 1 EL Mandelblättchen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2494 kJ / 596 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 38 g
- Vezels
- 7 g
Alternatieve recepten
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20 min
Fruchtige Marillentarte
4 godz.
Gewürz-Florentiner
1h 30min
Limoncello-Tartelettes
3 Std. 15 Min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4h 40min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1h
Brombeertorte
4h 20min
Zwetschken mit Mohnstreuseln und Vanillesauce
50 min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9 Std.