Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry
- 30 g masła
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g ryżu do risotto
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 200 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 1 łyżka tymianku, świeżego, tylko liście
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2496 kJ / 596 kcal
- Eiwitten
- 15.3 g
- Koolhydraten
- 66.4 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min