Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g orzeszków piniowych
- 70 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek (patrz wariant)
- 250 g kaszy jęczmiennej perłowej, grubej
- 80 g białego wina, wytrawnego
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM, wegańskiego
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona - ¾ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
- 400 g cukinii, pokrojonej w 0,5 cm półplastry
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 0,5 cm paski
- 50 g migdałów, w płatkach
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1439.2 kJ / 344.7 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 34.8 g
- Vetten
- 15.5 g
- Vezels
- 5.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Pęczotto z pomidorami
50 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Risotto z jarmużem
50 Min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 Std.
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min