Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek, plus ½ łyżeczki do makaronu
- 500 g bakłażana, obranego, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- woda, do gotowania makaronu
-
30
g migdałów, blanszowanych
of 30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych - 6 liści bazylii, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1936 kJ / 463 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 8.6 g
- Natrium
- 479 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Kremowy sos brokułowy
35 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min