Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oleju kokosowego
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 160 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g ryżu do risotto, np. Arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego, wegańskiego
- 120 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
- 240 - 250 g mleka kokosowego
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g płatków drożdżowych, plus dodatkowa ilość do podania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2243.5 kJ / 536 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 57.8 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 21.5 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 384.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto szparagowe
20 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z jarmużem
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min