Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 5 - 10 g skórki z limonki, otartej, bez białych błonek
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g batatów, pokrojonych na kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 600 g wody
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki, wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 730.5 kJ / 174.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 29.5 g
- Vetten
- 6.3 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 551.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa z batatów z pastą curry
25min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min