Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1
gałązka bazylii, świeżej, tylko liście
of 1 łyżeczka bazylii, suszonej - 140 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 - 3 filetów z anchois, z puszki, solonych (optioneel)
- ¼ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 421.5 kJ / 100.7 kcal
- Eiwitten
- 1.2 g
- Koolhydraten
- 2.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 742.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1h 30 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pesto z bazylii
10 Min
Tapenada
5 Min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 Min
Papryka po włosku
40 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Guacamole
15 min
Hummus z domowym tahini
25 Min