Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g zielonej soczewicy, suszonej
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 488.5 kJ / 116.8 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 14.4 g
- Vetten
- 4.9 g
- Verzadigd vet
- 0.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 597.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40min
Hummus z buraka
1h
Pasta z marchewki z migdałami
15min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Pasta wegetariańska
10min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1h 20min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min