Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
- 55 g migdałów, w płatkach
- 220 g mąki kukurydzianej
- 110 g mieszanki mąk bezglutenowych, uniwersalnej
- 1 ½ łyżeczki suchych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki gumy guar
- 3 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- 320 g wody
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia kopystki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 633.8 kJ / 151.5 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 24.9 g
- Vetten
- 4.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 Std. 50 Min
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15u.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy chleb tostowy
15u.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50 min