Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 27.4 g
- Vetten
- 4.6 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 68.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 Std. 50 Min