Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm env.)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- farine de blé, pour le plan de travail
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- 35 g de sucre en poudre
- ½ c. à café d'eau de fleur d'oranger
Le montage et la finition
- 800 g d'abricots au sirop, en conserve (1 boîte)
- 1 jaune d'œuf, battu
- 20 g de sucre en grains
- 30 g d'amandes effilées
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1279 kJ / 306 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 17.3 g
- Vezels
- 0.7 g
Alternatieve recepten
Pastéis de nata
50min
Entremets aux 2 chocolats
2 Std. 15 Min
Mille-feuille à partager
1h 45min
Domino aux fraises
13h
Brioche de Jeanne
4h 15min
Choux façon tiramisu
1 godz. 50 min
Manguier
5h
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 Std. 15 Min
Mont-blanc revisité
4 Std. 20 Min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Tarte tropézienne
3h
Bavarois aux fraises
6h 25min