Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm env.)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- 35 g de sucre en poudre
- ½ c. à café d'eau de fleur d'oranger
Le montage et la finition
- 800 g d'abricots au sirop, en conserve (1 boîte)
- 1 jaune d'œuf, battu
- 20 g de sucre en grains
- 30 g d'amandes effilées
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1279 kJ / 306 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 30.3 g
- Vetten
- 17.3 g
- Vezels
- 0.7 g
Alternatieve recepten
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Paille à la confiture
1h 30min
Gâche vendéenne
3h 20 min
Crème pâtissière
15min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Chouquettes
1h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Amandine aux abricots
1h 30min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Crème renversée au caramel
4h 50 min